האם קיימת אפשרות לרשלנות רפואית במסגרת שירותי רפואה אונליין?

אם נבחן את אופי השירותים הרפואיים שהיו ניתנים בעשורים הקודמים, נראה כי הרוב המכריע של השירותים הם כאלו שניתנו אונליין בלבד, כאשר המקרים הנדירים ביותר היו כאלו של התייעצויות טלפוניות מרחוק עם רופאים. למען האמת, בנקודה הזו כנראה שאף אחד לא חשב שקיימת אפשרות שיבוא היום ונקבל את השירותים הרפואיים שלנו באופן אחר, אך העידן הדיגיטלי בו אנו חיים הוכיח אחרת לגמרי, ונראה שכיום יש אפשרות לקבל לא מעט שירותים רפואיים אונליין דרך פגישות וידאו עם רפואים וצוותים רפואיים. מצד אחד, יש כאן יתרון מובהק, המאפשר לנו לקבל מענה מהיר ולא מחייב אותנו לצאת מהבית במקרים בהם באמת אין צורך בכך, אך מצד שני ברור שאין תחליף לפגישה הפרונטלית עם הרופא במקרים מסוימים. מתוך כך נשאלת השאלה, האם יכולים לקרות מקרים בהם רשלנות רפואית עשויה להתרחש דווקא בפגישה מקוונת, וזוהי סוגיה שמטרידה רבים באופן טבעי למדי. נאמר כבר עכשיו שהתשובה שננסה לתת היא לא חד משמעית, אבל בכל זאת ננסה לגעת בנקודות החשובות בנושא.

מהי רשלנות רפואית?

ובכן, כשאנו ניגשים לרופא ומתלוננים על בעיה מסוימת, ישנם פרוטוקלים ברורים מה עושים בכל מקרה. זה כולל את הבדיקות המוכרות, הסבר עליהן ועל אופי הטיפולים שאנו עשויים לקבל, הפניה לרופאים נוספים או להמשך בירור באפיקים אחרים וכמובן טיפול תרופתי עם הסבר מקיף על אופן נטילת התרופות ומהותן. כאשר אחד מהשלבים בתהליך הזה לא נעשים כראוי, בין אם מתוך שכחה של הרופא ובין אם מתוך זלזול חלילה, וכתוצאה מכך נגרמת פגיעה נוספת למטופל, אזי יכול להיות שמדובר ברשלנות רפואית. חשוב מאד לזכור שזה משהו שצריך להוכיח וזו לא משימה פשוטה תמיד. אתר Lawtip מרחיב בנושא ועל מנת להבין אם דבר כזה יכול לקרות בפגישות אונליין, חשוב להבין בדיוק מהי ההגדרה של רשלנות רפואית.

פגישות מקוונות עם רופאים

על פניו לא אמור להיות הבדל מהותי בין פגישה פיזית עם רופאים לבין פגישות וידאו אונליין, אבל מן הסתם שלא מדובר בדיוק באותו דבר. כלומר, את הבדיקות שתוכלו לקבל באופן פרונטלי לא תוכלו לקבל בצורה דומה אונליין, ולרוב מדובר על פגישות ייעוץ די שטחיות בהם הרופא יחליט אם יש צורך שתגיעו לבדיקה וטיפול במרפאה או בבית החולים. האם עשויה להתרחש טעות באבחנה שלו וכתוצאה מכך בהנחיות ההמשך שהוא נותן? כמובן, וזה בהחלט משהו שיכול ליפול תחת ההגדרה של רשלנות רפואית, ולכן חשוב בכל מקרה להקליט את כל הפגישות שלכם באינטרנט.

האם קיימת אפשרות לרשלנות רפואית במסגרת שירותי רפואה אונליין?

חוסר בתקדימים ובעיות משפטיות

הבעיה הגדולה ביותר היא שלעומת תביעות רשלנות רפואית קלאסית שיש הרבה מהן, כאן מדובר על תחום די חדש ועל כן אין הרבה תקדימים משפטיים, כך שנטל ההוכחה עשוי בהחלט להיות לא פשוט. כמו כן, בפגישות אונליין יוכל הרופא לטעון כי העביר את הידע בצורה תקינה, אך בגלל בעיות תקשורת שלא תלויות בו המסר לא עבר כראוי.

המסקנה מהדברים הללו, היא שחשוב לשמור את התיעוד מכל פגישה כזאת. אם אכן נפגעתם כתוצאה מרשלנות רפואית בפגישת אונליין, שווה בהחלט לגשת עם כל החומר שבידכם לעורך דין מקצועי מהתחום שיבחן את המקרה שלכם לעומק.

יכול מאד להיות שהתהליך לא יהיה פשוט, שכן גם התהליך הרגיל הוא לא תמיד פשוט, אבל בהחלט שווה לבחון איפה אתם עומדים, במיוחד אם כתוצאה מהטיפול הלקוי נפגעתם ואתם צריכים את כספי הפיצויים כדי לחזור לשגרה.

לכל הכתבות מכל הנושאים באתר

המגזין שלנו

איך מפתחים חנות שופיפיי?

אם אתם מחפשים לחצוב פינה משלכם בשוק הדיגיטלי, אתם במקום הנכון. מדריך זה הוא מפת דרכים אינטראקטיבית שנועדה לעזור לכם להתמודד עם הפרטים הקטנים של

לקריאה>>
נגישות