איך מחליפים ספק אינטרנט?

מבחינת הצרכן, החיבור לאינטרנט הוא כיום באופן כללי עניין פשוט למדי. לרוב, זה עובד טוב וחלק ואין צורך לעסוק בכך יותר מדי, אם בכלל. עם זאת, לפעמים לא מרוצים מספק האינטרנט שלנו ומעוניינים לעבור לספק אחר. כיצד מחליפים ספק?

צעדים לפני המעבר

לפני המעבר, יש לעשות כמה דברים:

להבין השלכות לגבי תשתית וספק אינטרנט – כיום, ישנה חלוקה של שירותי ספקי האינטרנט בארץ לשניים: שרות חיבור תשתית ושירות חיבור לאינטרנט. מה אתם רוצים להחליף? ספק כזה או כזה? את שניהם? לדוגמה,itc  ספק אינטרנט אשר מציע את שני סוגי השירותים. קחו בחשבון, שבינואר 2020 אמור להיכנס לתוקף ביטול ההפרדה המבנית ושעד אז, ישנו איסור חלקי למכור ללקוחות חדשים מבחינת שרותי תשתית אינטרנט.

להבין איזו חבילה אתם רוצים – מעבר ספק הוא הזדמנות לבצע שינוי בחבילה.

לבחור ספק חדש – תהליך משמעותי מאוד בפני עצמו. כאן חשוב להכיר את החברות קצת יותר לעומק ולשים לב לנקודות, כמו ההבדל בין בזק לבזק בינלאומי (שתי חברות שונות).

איך מחליפים ספק אינטרנט?

פנייה לספק הישן בכדי להתנתק

יש לפנות לספק ממנו אתם רוצים להתנתק ולבקש זאת. חשוב לפנות בדרך, שבה קל לכם לתעד. זה יכול להיות אימייל פשוט או דואר רשום. העיקר, שזה יהיה ערוץ פנייה שאותו ספק מגדיר כערוץ לבקשות כאלה ושתוכלו להשתמש בו בעתיד, כהוכחה לפנייתכם. כמו כן, חשוב לתעד לעצמכם את העובדות הבסיסיות של מהלך העניינים (כמו מתי פניתם, כיצד ואיך החברה הגיבה). חשוב להיות עם האצבע על הדופק לגבי התקדמות הניתוק מהספק הישן. יש לוודא כל דבר (האם קיבלו את הפקס ששלחתם? וכדומה) ולהיות ערוכים לשלב הבא, במידה והחברה "תתחכם".

פנייה לספק החדש בכדי להתחבר

לאחר הניתוק או במהלכו, תוכלו להתחבר לספק החדש. זה הוא לרוב השלב היותר קל, מאחר שספקים נוטים לסבך עניינים בעיקר מול לקוחות שעוזבים אותם. לא מול לקוחות שמצטרפים. אגב, שימו לב לשירותים נוספים שהספק עשוי להציע, מעבר לשירותי החיבור לרשת האינטרנט. בתור ספק  itcלמשל מציעה גם שירותי אבטחה. שירותים כאלה, משלימים את שרות חיבור האינטרנט וקשורים לפעילות באינטרנט.

דגשים חשובים נוספים

עוד שיקולים חשובים לגבי המעבר, כוללים בין השאר:

  • שמירת כתובת אימייל – במקרה שבו יש לכם אימייל פעיל מספק האינטרנט הישן . לפי "חוק ניידות הדואר האלקטרוני" זכותכם לעבור יחד איתו.
  • החלפת נתב – היבט טכני אך חשוב מאוד, שעשוי להיות רלוונטי לגבי מעבר ספק תשתית. ספק איכותי כמו חברת itc  יוכל לסייע לכם להתעמק בנקודה זו.
  • חפיפת תשלומים – חפיפה מסוימת שעשויה להיות בתשלומים, לגבי החודש בו עברתם מספק לספק.

לאחר המעבר, שימו לב:

  • הוראות קבע
  • ביטול הוראת קבע לספק הישן. כמובן, מומלץ שלא למהר מדי בנידון, אלא לוודא שאתם מבטלים רק לאחר ששילמתם את כל הדרוש.
  • חשבוניות
  • חשבוניות ראשונות שמגיעות מהספק החדש ושלא יגיעו יותר מהספק הישן.
  • סגירת עניין עם הספק
  • צעדים מיוחדים, במידה והספק הישן מושך את נושא ההתנתקות או פועל אחרת, באופן לא הגון. הספק אמור לנתק אתכם, בתוך שישה ימים מהמודע שבו ביקשתם זאת. עם זאת, פעמים רבות הם מגיבים במצבים כאלה בשילוב של עיכובים, עם ניסיונות שימור לקוחות. ניתן לפנות לתביעות קטנות בנושאים כאלה ובכלל, נצבר בהם ניסיון רב והחוק הוא באופן כללי לצידכם.

לסיכום

במבט כללי, מעבר ספק אינטרנט איננו מסובך ואכן, הוא לא צריך להיות כזה. עם זאת, לאור סיבוכים שונים אשר עלולים להתרחש לאורך התהליך, מומלץ להקפיד על הנקודות שציינו.

לכל הכתבות מכל הנושאים באתר

נגישות