יוצאים לעצמאות כלכלית: איך בוחרים רואה חשבון?

לא מעט אנשים אוזרים אומץ והופכים לעצמאיים, ולא מעט עצמאיים בתחילת דרכם מבינים שייקח זמן עד שהם ייראו הכנסות. מכאן שרבים מחליטים להימנע מפנייה לרואה חשבון, מתוך כוונה לנסות להתנהל לבד – לחסוך כמה שניתן. עם זאת, לא רק שנדרשת הבנה מעמיקה בתחום ההתנהלות מול שלושת הרשויות (ביטוח לאומי, מס הכנסה ומע"מ), אלא גם אין להתעלם מהעובדה שרואה חשבון איכותי עשוי לחסוך לא מעט כסף. אז אם גם אתם מבקשים לחסוך בהוצאות והרבה זמן, אין שאלה שרואה חשבון הוא חלק מהמשוואה. כיצד אם כן לבחור אחד בצורה נבונה? הכנו מספר טיפים יעילים!

בחינת התאמה בהתאם לצורכי העסק

ממש כפי שרואה החשבון צריך לסייע להתמודד מול הרשויות מתוך מטרה להשאיר כמה שיותר כסף בקופה, כך אתם, הצד של העצמאיים, צרכים לעשות שיעורי בית לפני שמקבלים החלטה. דברים אלו מזכירים את הריאיון של אבנר הייזלר בגלובס, בו הוא מסביר שכל עסק עשוי להגיע הרבה יותר רחוק, אם הוא רק יקיף את עצמו באנשי מקצוע מתאימים. מתחברים לדברים? ובכן לפני שבוחרים רואה חשבון, מומלץ לבדוק 3 היבטים חשובים:

  1. שרואה החשבון מנוסה בלתת שירות לעסקים בסדר גודל כשלכם (עסק קטן, עסק בינוני..).
  2. שרואה החשבון יודע לתת מעבר. למשל לסייע בתכנון וייעוץ מס, בתכנון מקדמות ובניהול חשבונות.
  3. שרואה החשבון בקיא בשירות עסקים מהסוג שלכם (עוסק פטור, חברה בע"מ, עוסק מורשה).

יוצאים לעצמאות כלכלית: איך בוחרים רואה חשבון?

בודקים מול מי בפועל עובדים

לאנשים יש נטייה לחשוב שיותר גדול שווה מקצועיות ברמה יותר גבוהה, ועל כן רבים מתמקדים במשרדים שנחשבים יותר גדולים. פה אנו מבקשים לומר שאין זה בהכרח נכון. מדוע? ובכן הרבה פעמים כאשר בוחרים לעבוד מול משרד של רואי חשבון, בפועל פקיד זוטר מטפל במקרה שלכם, ולא רואה החשבון הראשי. הרעיון הוא לוודא מי נותן את השירות בשוטף, ולא רק מי עומד בראש המשרד שאליו פונים.

רק המלצות מנוסות

בכול הנוגע לרואה חשבון, בהחלט יהיה זה נבון לקחת המלצה מעסקים אחרים. עם זאת, לא כל בעל עסק שמתנהל לצד רואה חשבון באמת יודע לשפוט את איכות השירות. מדוע? יש להבין שהשירות שמעניק רואה חשבון איכותי מסתכם בהרבה ומעבר לניהול בסיסי. רואה חשבון מקצועי יגדיל ראש, יעבור על הדו"ח השנתי, ימליץ להכניס לרשימת ההוצאות סעיפים נוספים שעשויים לחסוך במס, יחזיק בקשרים עם בכירים ברשויות המס, ייתן הסבר מקיף לגבי הדוחות, יעניק טיפים עבור פתיחת העסק, יהיה זמין עבור מגוון התלבטויות ואף יידע לסייע בבניית תוכנית עסקית. כל זאת מוביל לכך שרק עסק שמחזיק בניסיון מקיף בתחום, יידע להעניק המלצה משמעותית, כזו שהיא מעבר לזמינות, עלות ונחמדות (3 פרמטרים שהם גם כן חשובים).

כל שנותר לעשות

המלצות עבור רואה חשבון לא בהכרח תמצאו ברשת הדיגיטלית, אלא אצל השכן או אצל בני משפחה. שנסכם? אל תתפשרו על התאמה מלאה, חפשו המלצות, ערכו שיחת היכרות אישית ותוודאו היטב מה המחיר כולל. מצאתם 3 הצעות שנשמעות טוב? זה הזמן להשוות עלויות ואף לבחון כיצד השירות השוטף מתנהל (האם יש צורך להגיע פיזית למשרד, או שניתן לתקשר באמצעות שיחות טלפון ומייל). מה עוד חשוב לדעת? ובכן אם מדובר בעסק גדול, מוטב לוודא שרואה החשבון יודע לבצע אופטימיזציה של חבות המס מדי חצי שנה, ואף יהיה זה נבון לתעדף רואה חשבון שידוע כאחד שמנחה כיצד למלא דוחות, ואינו רק מבקש למלא ולשלוח. בהצלחה!

לכל הכתבות מכל הנושאים באתר

המגזין שלנו

איך מפתחים חנות שופיפיי?

אם אתם מחפשים לחצוב פינה משלכם בשוק הדיגיטלי, אתם במקום הנכון. מדריך זה הוא מפת דרכים אינטראקטיבית שנועדה לעזור לכם להתמודד עם הפרטים הקטנים של

לקריאה>>
נגישות